2 Απρ 2007

-Τι ζώο που είσαι!!

Οι άνθρωποι είναι τα χειρότερα κτήνη. Αιμοσταγείς οντότητες που περιμένουν την παραμικρή ρωγμή, την παραμικρή ένδειξη αδυναμίας για να χυμήξουν και να σε κατασπαράξουν. Για να επιβιώσεις πρέπει να είσαι ταμπουρωμένος, πάνοπλος και σε διαρκή εγρήγορση, έτοιμος ανά πάσα στιγμή να χυμήξεις εσύ πρώτος. Να φας προτού φαγωθείς.
Στις «ζούγκλες του Νίγηρα και της Ναμίμπιας» όμως, τα πράγματα είναι πιο απλά. Υπάρχει ιεραρχία. Ξέρεις από ποιόν κινδυνεύεις, ξέρεις ποιος ορέγεται να δειπνήσει με τα σωθικά σου. Οι άνθρωποι, αντιθέτως, είναι ύπουλοι. Δεν θα σε πάρουν στο κυνήγι ξεκάθαρα. Θα έρθουν κοντά σου φορώντας το πιο όμορφό τους χαμόγελο και θα σου φέρουν δώρο την επικοινωνία, την κατανόηση. Και όταν εσύ χάψεις το παραμύθι και πλησιάσεις, όταν ετοιμάζεσαι να αντιπροσφέρεις τα δώρα, προτού καλά-καλά το καταλάβεις βρίσκεσαι να κολυμπάς στα γαστρικά τους υγρά.
Δεν θα θιχτώ ποτέ ξανά αν κάποιος με αποκαλέσει «ζώο». Θα τον ευχαριστήσω και θα ξέρω βαθειά μέσα μου πως σαν ζώο είμαι καλύτερος άνθρωπος από αυτόν.
Υ.Γ.: Ευχαριστώ τους Ν. Γ. Σ. Σ. Δ. για τις ευκαιρίες που μου έδωσαν με την συμπεριφορά τους να προβληματιστώ. Όχι παιδιά, δεν είστε ζώα. Πολύς σας πέφτει ο τίτλος…

Δεν υπάρχουν σχόλια: